BK ARMEX Děčín vs Dresden Titans 80 : 76

13. 09. 2023, 17:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

PO UTKÁNÍ

Děčín ke svému poslednímu domácímu přípravnému utkání nastoupil bez kapitána Pomikálka, a také bez Michaela Cubbage, kteří doléčují lehčí zranění. Do zápasu zapojil trenér Grepl všech 12 hráčů, jež měl k dispozici, a to včetně juniorů Žižky a Čermáka. Druhý jmenovaný je chomutovským odchovancem a vloni hájil děčínské barvy ještě v extralize U17. 

Skóre otevřel Maksim Šturanović trestným hodem, ale soupeři hned od první minuty ukazovali svou kvalitu, vytvářeli si dobré střelecké pozice a během prvního kvartálu je proměňovali s vysokým procentem. Na straně domácích odpovídal stejnou mincí Svoboda a Slowiak, ale hosté tahali za delší konec a šli do vedení 22:26. Ve druhém dějství se zlepšily obrany a tím se zhoršilo střelecké procento drážďanských, aby se naopak ARMEX prosadil zpoza tříbodové linie hned čtyřikrát, k čemuž však přidal už jen tři trestné hody, což bylo kuriozitou tohoto hracího období. Na obranné polovině však Válečníci fungovali výborně a hostům dovolili pohých 10 bodů, a tak se do šaten odcházelo za stavu 37:36.

Děčínský prapor nesl ve třetím dějství především Filip Kroutil, jehož body při absenci dvou hráčů základní rotace v prvním poločasu týmu chyběly. Nejprve v roli asistenta připravil dobré pozice pro Maksima, aby pak sám prodal svou aktivitu nájezdem, na útočném doskoku a také svou pověstnou trojkovou střelbou. Titáni však zvládli lépe koncovku tohoto hracího období a šňůrou 2:13 šli do trháku 56:64. Válečníci se však nevzdávají a ve 35.minutě si berou vedení zpět. Po zjitřené atmosféře pak v závěru Děčín strhnul výhru na svoji stranu a bere výhru 80:76.

Výborná příprava s kvalitním soupeřem přinesla především cenné minuty pro mladší hráče. K těm zkušenějším zapisujícím dvouciferné body se tentokrát přidal i Petr Macháč s double-doublem za 11 bodů a 10 doskoků. Slušná návštěva ke čtyřem stovkám příznivců se přetavila v zajímavou debatu po skončení zápasu, kdy bylo přichystané Setkání s fanoušky, a kde padlo a bylo zodpovězeno mnoho otázek především na generálního manažera Lukáše Housera, ale i na trenéra Tomáše Grepla a několik hráčů. 

BK ARMEX Děčín - Dresden Titans 80:76 (22:26 37:36 56:64)
Střelci DC: Kroutil 15, Svoboda 14, Walton 12, Macháč 11, Šturanović 10, ...
Střelci Dre: Sapwell 19, Kirchner 15, Schmikale 10, ...

PŘED UTKÁNÍM

Dresden Titans vloni prožili skvělou nováčkovskou sezónu v druhé nejvyšší německé lize ProA. Pátým místem byli určitě příjemným překvapením a jejich výkony a výsledky vydržely po výborném začátku celý ročník, což je při velké konkurenci a vysoké úrovni úctyhodné. V nadcházejícím roce budou chtít jistě své výkony potvrzovat a udržet se v horní polovině tabulky, ne-li vylepšit svoji image štiky soutěže. Velkou devízou bude Titánům udržení velké části kádru pohromadě nejen z loňska, ale několik klíčových jmen jde s klubem již delší čas, zvládlo postup z ProB, a tak se koncepční cesta vedení klubu vyplácí.

Z nejzajímavějších jmen kádru trenéra Fabiana Strausse stojí za vypíchnutí určitě pětadvacetiletý rozehrávač Kirchner, Američan s německým pasem Teichmann, Kanaďan Graham, ale také bratr čerstvého mistra světa Georg Voigtmann. Novými tvářemi jsou kromě mladíků hlavně americký střelec Murphy, německý pivot Isemann a naposled oznámený australský combo guard Koen Sapwell. 

Z dostupných informací jsou známé jen dva výsledky Titánů z dosavadní přípravy. Za zavřenými dveřmi 27.8. doma porazili sobotního soupeře Děčína BBC Bayreuth poměrem 88:84. V neděli 10.9. apk rovněž v domácí hale porazili USK Praha jasně 102:68. Hodně těžký start do sezóny je čeká v pohárovém duelu s bundesgovým Hamburgem 24. září, aby pak 30.9. zahájili ProA sezónu v Quakenbruecku na palubovce Artland Dragons.

Pro BK ARMEX Děčín půjde o poslední domácí přípravný zápas, a začátek byl určen již na 17:00. Následovat pak bude slíbené setkání s fanoušky (v plánu od 19 hodin), jehož se budou účastnit hráči, trenéři a zástupci vedení klubu. 

Nahoru