BK ARMEX Děčín vs Flyers Wels 79 : 66

02. 09. 2022, 11:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

BK ARMEX Děčín - Raiffeisen Flyers Wels 79:66 (20:18 46:40 60:54)

Střelci DC: Kroutil 20, Walton 16, Pomikálek 14, ...
Střelci Wels: Von Fintel 16, Bute a Smith 11, Cegers 10, ...

Sestavy obou týmů doznaly od úterka několik změn. Na rakouské straně vypadl izraelský rozehrávač Rabinowitz, ale naopak se do dresu oblékli Bourisquot a Jakupovic. V Praze si také vedení týmu vyzvedlo silnou posilu pod koš Smithe. Válečnický dres letos poprvé oblékl navrátilec Ty Nichols, ale vzhledem k náročné cestě, jíž absolvoval od úterý do středy, kdy dorazil do Děčína, se pouze rozcvičil a nakonec do utkání nezasáhl. 

Zápas sice začali lépe hosté (ve 3.minutě vedli 1:7), ale jinak se zápas vyvíjel velmi obdobně jako před třemi dny. Domácí se však museli na každý koš více napracovat. Hodně jim ztěžoval zakončení obrovitý Smith, který trochu klamal tělem a byl velmi pohyblivý. Welsu pomohl v útoku, ale především zásadně posílil jejich obranu. Hosté také nasadili ještě agresivnější nasazení. Děčín se s tím pasoval statečně a po první čtvrtině šel do mírného vedení 20:18. Vyrovnaný průběh pokračoval i ve druhé části a potvrdilo se, že soupeř nedá nic zadarmo, bojuje a je výrazně lépe složeným týmem než v loňském předsezónním měření sil. Poločas tak ukázal velmi podobné skóre jako v úterý 46:40.  

Také třetí část byla vyrovnaná, ale oproti prvnímu duelu byly na obou stranách k vidění urputnější obrany. Padlo méně bodů, došlo k více kontaktům, tvrdosti bylo dostatek... Třetí část tak po vyrovnaném průběhu zrcadlila i na skóre 60:54. V hostujícím dresu byl tentokrát útočně nejaktivnější německý kapitán Von Fintel, ale zdárně mu kromě nové tváře Smithe sekundovali také Cegers a Bute... Ve čtvrté desetiminutovce Válečníci zpevnili obranu, vyběhli několik rychlých protiútoků a rakouského soupeře přetlačili. Konečné skóre tak svítilo na tabuli výrazně nižší než v úterý... 79:66.

Za oba týmy vyběhlo na hřiště shodně deset hráčů, za Děčín se nejvíce prosadil Filip Kroutil, jenž zakončoval s vysokou úspěšností ze všech pozic a aktivní hrou v útoku se dostal na dvacet bodů. AJ Walton rozbíjel soupeřovu obranu svými ataky a kromě zakončení také přihrával na všechny strany, k šestnácti bodům tak přidal také 11 asistencí. Příprava s Welsem ukázala spoustu pohledných momentů a naznačila ráz hry, jíž bude tým trenéra Grepla praktikovat. Rakouský celek působí kompaktněji a zkušeněji než v loňském ročníku a byl svoji intenzitou a energií velmi dobrým soupeřem. Další tři zápasy čekají Válečníky v příštím týdnu od pátku do neděle, kdy se utkají v Kutné Hoře v rámci Federálního poháru s Kolínem, Spišskou Novou Vsí a Levicemi.

 

Nahoru