BK ARMEX Děčín vs Flyers Wels 98 : 81

30. 08. 2022, 17:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

BK ARMEX Děčín - Raiffeisen Flyers Wels 98:81 (25:18 42:39 73:60)

Střelci DC: Svoboda a Žikla 15, Pomikálek a Walton 12, Josipović 11, ... 
Střelci Wels: Cegers a Bute 19, Rabinowitz 14, Kovacevic 9, ...

Skóre domácího duelu s Welsem otevřel Matěj Svoboda trestným hodem po rychlém protiútoku. Děčín nezačal příliš aktivně, ale šikovnou hrou se dostával do dobrých zakončení a rakouský celek začal po několika rychlých odpovědích ztrácet. Ze stavu 17:10 se však vzepjal a i přes další rychlý protiútok skončila první čtvrtina 25:18. Wels hrál fyzicky, agresivně bránil a kromě tlaku na hráče s míčem nedal Válečníkům centimetr palubovky zadarmo. Trenéru Waserovi se podařilo složit fyzicky silný tým, přičemž pro menší zranění postrádal kanadského křídelníka a také mladé rakouské talenty. I přesto se povedlo Welsu obraz hry srovnat, což se projevilo i na poločasovém skóre 42:39.

Především silovými zakončeními pivotů zlobil rakouský útok i nadále, Děčín však odpovídal rovněž důrazem a aktivitou, když jen ve třetí čtvrtině se Válečníkům podařilo skórovat hned třikrát akcí AND1, tedy košem s faulem a proměněným trestným hodem. Bojovnost a komplexnost v útoku přinesly ovoce a Děčín se poprvé ujal dvouciferného vedení - po třetí části 73:60. Dvojice Svoboda s Žiklou obstarali bodový přínos v začátku závěrečné čtvrtiny a když se pak přidal především Macháč, znamenalo to konečnou výhru 98:81.

Na hřiště vyběhlo všech dvanáct nominovaných hráčů včetně juniora Rajchla, který se blýskl třemi proměněnými trestnými hody po faulu na trojce. Bodový zápis zvládli kromě Sertiče všichni hráči, na doskoku vyhrál Děčín o pět míčů, což je proti fyzicky disponovanému soupeři slibný počin. V pátek se odehraje odveta v netradičním dopoledním času od 11:00.

 

Rakouská prověrka

Tradiční rakouský tým z nejvyšší soutěže se po roce vrací do Děčína na soustředění a tentokrát tady stráví pět dní, v nichž sehraje s Válečníky dva zápasy. Jedná se tak o další zajímavou akci přinášející do našeho města skupinu sportovců, kteří zde budou bydlet, stravovat se, trénovat a trávit čas budováním týmu.

Flyers se vloni v září ukázali jako hodně mladý tým a to se promítlo do celé sezóny. K nízkému věku a nezkušenosti se přidala zranění, a tak (podobně jako Děčín) musel Wels sáhnout ke změnám a doplněním. Sezónu tak zakončíl tým trenéra Wasera na sedmém místě, když vypadl v lokálním derby s pozdějším finalistou Swans Gmunden. 

Podle dostupných informací zatím Wels vyzbrojil na nový ročník o dost výrazněji než vloni, když z loňského kádru potvrdil dva rakouské mladíky Jakupovice a Gila, a také zkušeného německého křídelníka von Fintela. Nově příchozími cizinci jsou pak nizozemský pivot Bute (naposled Omaha BC), američtí forwardi Ahmad (argentinský Atenas) a Cegers (Telsiai, Litva). Na perimetr pak izraelský rozehrávač Rabinowitz (naposled Adum) a kanadské silové křídlo Boursiquot přichízející z Ottawy.

Z trenérského postu už od roku 2017 pokračuje Sebastian Waser, který jistě vhodně doplní tým mladými rakouskými hráči, na jejichž rozvoji se snaží průběžně v klubu pracovat. 

První střetnutí je naplánováno na úterý v klasických 18:00. Druhý duel pak v pátek dopoledne (11:00). Oba zápasy jsou veřejnosti přístupné.

 

Nahoru