BKM Lučenec vs BK Děčín 101 : 63

11. 09. 2021, 15:00 HOD. Športová hala Lučenec

BKM Lučenec - BK ARMEX Děčín 101:63 (33:9 51:35 76:55)

Střelci DC: Pomikálek 21, Kotásek 11, Žikla 10, Mach 8, Bobek 5, Ksalička a Rozsypal 4, Kroutil, Helvig
Střelci Luč: Castlin 20, Buie 14, Maričević a Zorvan a Siládi 12, ...

Zdecimovaný kádr Děčína dostal další ránu, kdy Kroutil odehrál pouze pár minut se sebezapřením a ve druhém poločasu se ještě zranil Lukáš Rozsypal. Bez Šišky, Dodda, Svobody, Vlasáka, Sertiče a Randýska, kteří neodcestovali, tak zbytek týmu odbojoval semifinále s Opavou. Lučenec ale o den vnímal sestavu a po semifinálovém nezdaru se Spišskou Novou Vsí vletěl na Děčín s velkou vervou. Hned po první čtvrtině vypadal zápas rozhodnutě, když si domácí urvali vedení 33:9. Do druhé čtvrtiny vstoupil Děčín lépe a mladíci s Pomim ukázali pár momentů (podobně jako s Opavou), které dávaly naději na lepší výsledek. Do poločasu tak skóre nebylo tak děsivé 51:35.

Lučenec však na domácí palubovce nechtěl ponechat nic náhodě. Znovu přitáhl šrouby a Děčín se těžko prosazoval proti zpoloviny zahraniční sestavě Pelikánů. Přesto ztratil třetí desetiminutovku jen o pět bodů a bylo to 76:55. V těchto okamžicích nebyla výjimkou ani sestava Bobek-Rozsypal-Helvig-Mach-Skalička a trenér Grepl zkušenější hráče (Pomikálka s Kotáskem) v závěru už i pošetřil, neboť toho měli po cestování a dvou duelech ve dvou dnech plné zuby. Domácí si chtěli užít svou vítěznou jízdu za bronzem, a tak využili situaci a dorazili Děčín vší silou a nedali tak šanci mladíkům korigovat výsledek 101:63.

Ve finále zdolala Opava slovenského mistra Spišskou Novou Ves 95:68 a získala tak Tipsport Federální pohár. MVP turnaje se stal švédský obr Markusson.

Ač šlo stále o přípravnou část sezóny, zápasy Federálního poháru měly náboj a vysokou úroveň na všech turnajích. Pro Děčín byla čest pořádat základní skupinu, a i divácká kulisa ukázala, že se skvělí fanoušci na sezónu už těší. Bohužel zranění a nemoci skolily významnou část kádru Válečníků před druhou fází soutěže. Aktuální stav je po víkendu takový, že rehabilitující Vlasák se Sertičem by se měli v začátku týdne zapojit do tréninku. Marodi Šiška s Doddem se mají rovněž v pondělí zapojit. U ostatních se bude posuzovat aktuální stav každý den a podle toho se ukáže, v jaké síle nastoupí Válečníci k prvnímu Kooperativa NBL duelu v sobotu proti NH Ostrava.

 

Nahoru