BK Děčín vs BC Prievidza 89 : 53

05. 09. 2021, 17:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

BK ARMEX Děčín - BC Prievidza 89:53 (23:16 50:27 75:40)

Střelci DC: Kotásek 16, Pomikálek 15, Mach a Svoboda 12, Dodd 9, Kroutil 7, Šiška a Žikla 5, Skalička 4, Bobek a Rozsypal 2 
Střelci Pri: Daunys a Majerčák a Lukáč 11, Creammer 7, ...

Reportaž mediálního partnera SVĚT BASKETU naleznete ZDE.

Děčín od počátku udával tempo a když zakončovali Dodd a Pomikálek dva po sobě jdoucí rychlé protiútoky, bral si trenér Helmécy oddechový čas. Prievidza statečně bojovala, ale Děčín byl pevný v kramflecích a po deseti minutách vedl 23:16. Válečníci byli nebezpeční z dálky, atakováním vnitřního území často až rozebírali hostující obranu, aby Kotásek košem s faulem zakončil poločasové skóre na 50:27.

Ve druhém poločase se slovenští hosté snažili vzepnout a odvrátit vývoj zápasu, ale energie i efektivita byly na straně domácích. Jak ale celý zápas potvrzoval útočný doskok, soupeř zůstal bojovný až do konce utkání. I přes mladý věk některých hostů, bylo vidět mnoho pohledných akcí a Válečníci prokázali, že v útočné hře zaznamenali výrazný posun. Po třetí části vedli už 75:40 a trenér Grepl rozdělil zápasové minuty velmi spravedlivě mezi všech 11 basketbalistů, jež měl k dispozici. Konečný výsledek 89:53 svědčí, že slovenskému celku došly i síly a jeho rotace byla celý turnaj o něco nižší.

Výrazným plusem zápasu byl návrat Martina Macha, který musel v pátek odstoupit pro nepříjemnou křeč v nezvyklém místě v oblasti kolenních vazů, a také návrat Davida Žikly do dresu (odehrál dokonce 8 minut). Stále chyběli zranění Sertić s Vlasákem a juniorské povinnosti si plnil Randýsek. 

 

 

Nahoru