BK Děčín vs Flyers Wels 89 : 74

27. 08. 2021, 11:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

BK ARMEX Děčín - Raiffeisen Flyers Wels 89:74 (24:17 44:40 65:53)

Střelci DC: Kroutil 29, Pomikálek 20, Dodd 14, Kotásek 10, ...
Střelci Wel: Orf 18, Fintel 15, Razpevsek 14, Henry 10, ...

Odvetný zápas mezi ARMEXem a Welsem byl na pořadu dne v pátečním dopoledni, a i přesto si cestu do haly našla cestu baterie domácích příznivců. V dresu Děčína se už po nemoci rozcvičoval Šiška, ale do hry zatím nezasáhl. Oproti středě navíc absentovali i Sertič a Vlasák, které vyřadilo zranění (každého jiné) z přípravy jejich prvoligových celků. A tak trenér Grepl měl k dispozici šestici Pomikálek, Dodd, Kroutil, Kotásek, Bobek a Rozsypal, doplněnou juniorským duem Randýsek, Helvig a druholigovým Písaříkem...

Famózní vstup Děčína na obou polovinách znamenal rychlé dvouciferné vedení, na které však soupeř rychle reagoval vyrovnáním. Pomikálek však trojkou upravil skóre po 10 minutách na 24:17. Druhá desetiminutovka byla plná nepřesností, ale taky pohledných momentů, pohybu míče a také emocí, což k basketbalu neodmyslitelně patří. Poločas 44:40.

Bodová šňůra při vstupu do druhého poločasu znamenala návrat dvouciferného vedení Děčína, aby Rakušané znovu kontrovali v konci třetí časti a snížili na stav po třiceti minutách hry na 65:53. Wels opět zabral, zagresivnil, předváděl nátlakovou obranu a přiblížil se na rozdíl čtyř bodů. Děčín však měl v tu chvíli především aktivního Kotáska, ale celý tým hrající v mladé sestavě se semkl a dokázal reagovat. Skóra pak uzavřel Pomikálek smečí pro fanoušky s klaksonem na konečných 89:74.

Wels odtáhli bodově čtyři nejlepší skóreři ze zahraničí (Německo, 2x USA a Slovinsko). Oslabení Válečníci našli hlavního bodového lídra v Kroutilovi, jemuž sekundoval Pomikálek. Dodd pak ukázal double-double za 14 bodů a 12 doskoků, a k dvěma dvouciferným statistikám byl blízko i Kotásek s 10 body a 9 asistencemi. 

Další duel čeká Děčín v úterý 31.8. na domácí palubovce proti hradeckým Královským Sokolům. Zápas začne v tradičních 18:00. 

 

Před utkáním

Flyers Wels je tradiční rakouský bundesligový klub známý jako korektní organizace se slušným zázemím v pěkném městě. V posledních deseti letech skončil třikrát na čtvrtém, čtyřikrát na pátém místě, jeho nejlepší ročník byl 2015/16, kdy vybojoval stříbro. Od roku 2017 vede tým trenér Sebastian Waser, který má pro nadcházející sezónu velmi podobný kádr tomu loňskému. Otazník je nad kvalitou nových amerických akvizic, ale osm borců zůstalo pohromadě z loňska a pět už je v týmu dokonce ještě déle. Tým razí podobnou filosofii té děčínské, a to sice v co největší míře se snažit hledat prostor mladším hráčům a postupně zapojovat i odchovance. Také proto přicestuje tým do Děčína s větším počtem hráčů a jako první se utká "Wels U20" s celkem Válečníci Děčín trenéra Pištěckého připravujícím se na 2.ligu mužů (začátek 16:45). Od 19:00 pak přijde na řadu souboj A-týmů obou klubů.

Vstup diváků je zdarma a je umožněn dle stávajících opatření:
- vstup jen s dýchacímí cestami zakrytými respirátorem FFP2
- nutné splnění jedné z podmínek:
  --- ukončené očkování (21 dní od druhé dávky)
  --- max. 180 dní od prodělání nemoci 
  --- negativní PCR test (max 7 dní starý)
  --- negativní atg test (max 72 hodin starý) 
- u vstupu doporučujeme dezinfikovat ruce
- kapacita není opatřeními omezena 

Nahoru