Dresden Titans vs BK Děčín 93 : 86

20. 08. 2021, 18:30 HOD. Margon Arena Dresden

Dresden Titans - BK ARMEX Děčín 93:86 (20:23 49:45 67:62)
Střelci Tit: Teichmann 19, Kirchner 14, Domrös a Voigtmann 12, Von Der Wippel 10, ...
Střelci DC: Svoboda 19, Kroutil 18, Pomikálek 16, Kotásek 12, Dodd 9, ...

K děčínským se na zápas v Drážďanech připojil už pivot Damonte Dodd, který však absolvoval zatím jen jeden kompletní trénink a měl za sebou krušnou dlouhou cestu z USA. Do utkání byl nakonec připraven Kotásek, ale stále ještě chyběl Šiška a z důvodu zranění z Polska vypadl také Žikla. Skaličku čeká ještě 10-14 dní rekonvalescence po svalovém zranění. 

Děčín vypadal v první čtvrtině živěji, ale domácí prokázali svou houževnatost, kdy šesti body v řadě korigovali na dostřel po prvním kvartálu 20:23. ARMEX nastoupil do druhého dějství sebevědomě a navyšoval vedení. Titáni se však nevzdávali, aktivitou, disciplinovaností a agresivitou výrazně získali krátký úsek ve druhé čtvrtině, jímž se dostali do vedení a do poločasové přestávky jej nepustili - 49:45.

Mírné vedení, žádná delší bodová šňůra ani na jedné straně, zlepšení obrany obou soupeřů.. To byl obraz třetí desetiminutovky.  Vyrovnaný souboj vyzněl jen o bod pro domácí, kteří tím zvýšili na 67:62. Do závěrečných minut vstoupili znovu lépe hosté. Kotásek vyrovnával trojkou na 70:70 a zápas sliboval dramatickou koncovku. Oba celky se nadále útočně prosazovaly a čtyři minuty před koncem byl stav znovu na plichtě 80:80. Titáni pak přece jen prodali o něco větší zkušenosti a začali tahat za delší konec pomyslného vítězného lana.. Kotásek ještě snížil na 87:86, ale v závěru se Děčín už neprosadil a domácí proměňováním trestných hodů dovedli zápas k výhře 93:86.

Kromě bodového přínosu Svobody, Kroutila a Pomikálka je potěšující přínos Kotáska (12 bodů a 5 asistencí) a také prosazení Dodda (9 bodů, 9 doskoků, 6 asistencí). Cenné minuty opět sbírali mladí hráči a celkově si tým zaslouží pochvalu za předvedenou aktivitu v útoku. 

 

Před utkáním

Celek z nedalekých Drážďan je na seznamu tradičních blízkých přeshraničních soupeřů. V minulém pokřiveném ročníku mu těsně unikl postup do druhé nejvyšší soutěže ProA, a tak vyhlásil ambice na postup i do ročníku nadcházejícího. Trenér Fabian Strauss měl k dispozici tým sestavený z mladších německých hráčů (mj. i bratr reprezentanta Voigtmanna, jenž v kádru zůstává) a podobně plánovali v Titánech stavět mužstvo i letos. Také vzhledem k blízkosti se oba celky dohodli také na dvou střetnutích (poprvé ve čtvrtek 12.8.), ale Němci vzhledem k nedokončeným zdravotním prohlídkám nedostali od pojišťovny povolení absolvovat akci mimo Německo a výměna pořadatelství nebyla možná a informaci dali Titáni vědět v úterý večer. 

Podrobnější informace o kádru na webu soupeře si mohou německy čtoucí fanoušky prostudovat ne webu soupeře ZDE

Nahoru