SK Slavia Praha vs BK Děčín 77 : 90

06. 08. 2021, 19:00 HOD. Hala Kuncova

SK Slavia Praha – BK ARMEX Děčín 77:90 (18:22 40:39 60:67)

Střelci Sla: Bradley 18, Park 13, Nehyba 12, Pumprla R. 10, Bernáth 9, …

Střelci DC: Svoboda 21, Kotásek 17, Pomikálek a Šiška 13, Žikla 10, …

K první přípravě vyrazili Válečníci do Prahy. Na půdě Sparty se utkali se sešívaným ambiciózním týmem, který vyhlásil boj o postup do Kooperativa NBL. Slavia má ve svém středu dva americké basketbalisty a několik hráčů se zkušenostmi z nejvyšší soutěže, včetně bratrů Pumprlových.

Děčín nastoupil v sestavě Šiška, Kroutil, Svoboda, Pomikálek, Skalička. Hned od první minuty bylo vidět, že soupeř má svoji kvalitu a že Děčín má za sebou náročný rozjezd přípravy zaměřený z velké části na fyzičku. První čtvrtinu zvládli o něco lépe hosté poměrem 18:22. Druhou však domácí zahájili šňůrou 7:0, aby kontroval dvěma trojkami Kroutil, a pak se skóre přelévalo maximálně o 3 body a Slavia tak do šaten odešla s nejtěsnějším vedením 40:39.

S ohledem na fázi přípravy se hrál kvalitní basketbal, Slavia prověřila ARMEX ve všech aspektech, když se například zvládla zvednout po náporu Děčína a prvním dvouciferném vedení (až 49:65) a po třetím dějství byla zase ve hře 60:67. Boj pokračoval i v poslední desetiminutovce a výhru stvrdil teprve trojkou na 77:88 Kotásek, aby skóre uzavřel Žikla hákem po Šiškově asistenci… 77:90.

U domácích hráli prim oba Američané, kteří strávili na hřišti 36, resp. 34 minut, kromě Nehyby a bratrů Pumprlových pak zlobil především Bernáth se šesti útočnými doskoky. V děčínském dresu si úspěšnou premiéru zapsal Matěj Svoboda, střelecky se zaskvěl i Kotásek, jenž přidal 6 asistencí. Trenér Grepl poslal do hry 11 hráčů, v sestavě zatím chybí Damonte Dodd, který se k týmu připojí v polovině srpna.

 

Před utkáním

První prověrka čeká děčínské Válečníky v pátek 6.8. v Praze. Ambiciózní klub SK Slavia Praha nezískal licenci do Kooperativa NBL od Svitav (ta putovala do Jindřichova Hradce), ale vyhlašuje cíl postoupit mezi českou elitu v následujícím ročníku sportovní cestou. Trenér Pavel Beneš poskládal hodně zkušený celek, který v létě vyztužili dva cizinci, a také dva hráči protřelí ligovými palubovkami - Zdeněk Nehyba přestoupil z Brna a Radek Pumprla z Ostravy. K dosavadní ose jde o zajímavé posílení a Slavia rozhodně patří k favoritům 1.ligy mužů.

Válečníci se na utkání vypraví pátý den společné přípravy. Zápas se nakonec odehraje v domovském prostředí Sparty Praha v hale Kuncova v pražských Stodůlkách. Vstup na utkání bude volný a začátek byl stanoven na 19 hodin.

Kádr a pár dalších informací o pátečním soupeři naleznete na jeho webu ZDE.

 

Nahoru